Головна » 2016 » Липень » 13 » Перші відомі публікації творів В.Осташ та про неї
17:23
Перші відомі публікації творів В.Осташ та про неї

 

Перші публічні виступи Вікторії Осташ із власними творами (передусім - поетичними) припадають на початок 90-х років ХХ ст. Спочатку це були поезії російською мовою (найперша публікація - 1992 р.), а згодом, від 1996 - 1997 років - переважно українською мовою. В архіві автора зберігаються "паперові" свідчення: світлини і періодичні видання того часу. Починаємо знайомство з деякими з них...

Найперші із віднайдених джерел - періодичні видання Київських вишів - НТУУ "КПІ" та ІЖ КНУ імені Тараса Шевченка, які пов'язані із фаховим становлення автора - не лише письменниці, але й науковця і викладача.

Одна з перший публікацій - невеличка добірка ранніх поезій (років 1997 - 1999) В. Осташ у газеті "Київський політехнік", від 18 листопада 1999 року. Малюнки В. Сюрхи.
 
У цьому ж виданні опубліковано першу рецензію на книгу В. Осташ "Візії" (Львів, 2006).

Коллаж (шапка і стаття):
  
Читомий текст матеріалу:

Водночас активно публікуються матеріали про участь В. Осташ у літпроцесі, зокрема - пов'язану із діяльністю очолюваної поеткою Київською літстудією "Перехрестя" (2003), а також її філіями, зокрема, на той період активно діяла створена спільно зі ІЖ літфілія "Перехрестя" під робочою назвою "Живе Слово"


 
Категорія: Відгуки на книжки | Переглядів: 244 | Додав: Ostashkіna | Теги: публікації у пресі, перші поезії, публікації про В.Осташ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar